Tailwind Nutrition


Tailwind Nutrition (TWN), sportdryckernas ess?

Ja, jag säger -Ja! Varför skall jag försöka mig på att förklara.
För att börja med lite historik så hörde jag, likt TWN’s svenska och nordiska agent – Alexander Malmström, först om märket tillika företaget via Trailrunner Nations podcast. Redan i första intervjun med Jeff, som grundaren av TWN heter, så förstod jag att om ens hälften av hans ord skulle stämma i verkligheten så borde TWN vara något för alla som sysslar med uthållighetsidrott. Att falla för bra säljare är såklart lätt, men inom ultravärlden är min känsla att saker och ting inte prackas på på samma sätt som i övriga delar av världen, eller så är det så att ju mindre företag desto större närhet till verkligheten. Och att produkten sedan, enligt vad jag hittills testat, verkligen fungerar som utlovat så handlar nog allt om att försöka nå ut helt enkelt. Men vad vet jag…

Inför BUM 87km hade jag sedan tidigt i träningsupptakten med TWN i planeringen som näring/vätska. Och till en boende i Norden och framförallt Sverige kunde inte Alexander Malmströms dröm och genomförande att bli agent för TWN komma bättre. Med en rabatt på 15% beställdes en stor påse med smak av bär.
Kundmottagandet är helt klanderfritt. Tänk bara på att få en personlig hälsning på själva påsen! Bara det fick man ett leende på läpparna av. Blandade genast ihop en flaska och stack rätt ut på en löprunda för att testa. Och ja, visst är det magen man vill få respons från.

Första rundan var kort. Relativt sett. 12km med en lite för starkt blandad dryck och det som märktes efter denna rundan var att förväntan infriades. Inget konstigt med magen. Dock så kom aldrig mathungern efter en löprunda förrän efter ganska lång tid efteråt.
Redan dagen efter blev det ett bättre, eller mer rättvist test, av att ha med TWN i flaskorna. Trettio km terränglöpning och två veckor kvar till ett av årets stora lopp för min del. Jag kände mig trygg. Här kände jag att jag kunde lita på att TWN håller vad den lovar. Men hur skulle 87km fungera?
Precis lika bra som 12 km. Såklart! Under BUM-87km hade jag planerat in lite löst att ok, magen kommer krångla 3-4 ggr, bara så du vet och är beredd på det. Jag är så glad att den planeringen bara kom till planeringsstadiet. Magen var med mig hela dagen. 10,5 timmar ungefär! Med ett näringsintag av TWN som främsta källa. I fast föda blev det ett par små medhavda färskpotatisar, några minisnickers och enstaka chips vid vätska/matstationerna. I dryckesväg syndade jag på sista kontrollen, efter 72km, – ett par glas Cola slank ner där, främst för att jag inte ville springa helt torr i flaskan. Och sedan är Cola konstigt nog hur gott som helst när man varit ute länge i löparspåren.

På TWN’s hemsida får du även en mängd tips på när du kan använda dig av drycken. Jag tänkte dela med mig av ett tips som inte står med där, lite kuriosa på sätt och vis. Det är som musiker och trummis. På ett par gigs har jag haft med mig TWN i flaskan. Spelar man hårdrock så dricker man väl bara öl och sprit tänker du nu? Jovisst, vissa kanske klarar av att spela påverkade, men nej nej – det där går helt bort.
Normalt, eller min standarduppladdning, inför ett gig så har jag haft energidryck av något slag som jag tömt en trekvart innan för att få upp piggheten och tuggat i mig frukt för att inte ha en tom eller krånglande mage. Och vattenflaska med på scen. Det brukar funka helt ok.
Något som kan vara placebo, eller viljestyrd pigghet eller något helt annat hände med TWN. För under dessa gig började jag sippa TWN någon timma innan och fortsatte tills flaskan var tom några låtar in i settet. Det brukar infinna sig en liten lätt muskeltrötthet efter en halvtimma men jag kände inte riktigt av det. Kanske hade jag bara ett par bra dagar, eller var lite extra tränad (dock var jag ganska nedbruten på sista gigget som var en vecka efter BUM-87km) eller bara hade tur. Hursomhelst lägger jag ”skulden” på TWN, andra energidrycker kanske gör samma sak, men jag tänker inte ändra på något. Skrock eller inte.

Med ganska stor tydlighet och att försöka vara objektiv (något som inte är lätt när man s.a.s hittat hem) så rekommenderar jag verkligen TWN. Åtminstone testa och avgör själv. Vad som funkar för mig behöver inte nödvändigtvis funka för dig.
Det kan ske att jag återkommer med en uppdaterad recension efter loppet på Island.

Läs gärna mer på Tailwind Nutritions svenska sida för att ta reda på allt du behöver veta om drycken.

/Anders

Relaterade poster

  • 57
    Borås Ultra Marathon - 87km terränglöpning mellan Göteborg och Borås. "Vem vill springa detta mer än jag?" - så löd tävlingsskaparens fråga inför BUM förra året. Då liksom nu var det en hel del som delade samma tanke. Iår var 120 löpare anmälda för start i Skatås för den långa…
    Tags: är, km