Lerum Vildmark 2014


18km i härlig terräng

Tredje upplagan av Lerum Vildmark och det var väl lite på vippen om vi skulle ta oss an loppet överhuvudtaget. Det känns som det har varit så tidigare år för mig, att jag just här i Juni haft så mycket annat att rå över att det inte riktigt har gått att planera in mitt deltagande, men har ändå lyckats stå på startlinjen år efter år. Det jag mycket tacksam över och glad att loppet verkligen står starkt och lyckas locka folk. En väldigt positiv sak är de olika distanserna. Inte ens knattarna glöms bort. Från 1,6km för de minsta erbjuds även 2,5km, 5km, 10km och 18km.
Jag och Dísa bestämde oss definitivt dagen innan att vi åker dit och hoppas på efteranmälan. Lite oroliga över att inte få plats hade vi som reservplan att åka till Skatås eller annat friluftsområde för en träningsrunda utifall att. Men visst fick vi plats, trots vi anlände ganska så sent.
Efter betalning, nummerlappen i näven var det någon timma kvar till start. Vi gick tillbaka till bilen och gjorde iordning oss inför starten. Tog en kortare uppvärmingsrunda och vi stegade ut mot start där jag skulle starta en kvart innan Dísa.
Mot startfållan träffade jag överraskande på en annan efteranmälare – Sara Rosén. Som jag sprang runt med första året.
Vi tjötade lite och började göra oss klara för avfärd! Vi blev helt separerade redan från start. Jag tänkte mig nog att hon sprang säkert på i början, men det var nog tvärtom där.
Jag har de senaste åren haft dåliga tävlingar runt LV. Iår var det nästan samma sak, men utan att gå in i någon vägg. Jag hade helt enkelt inte alls huvud eller ben med mig. Jag ville mycket mer än jag mäktade med. Det var en sådan dag helt enkelt. Men för första gången var jag klar i skallen hela rundan. För första gången kunde jag uppfatta allt. Särskilt kul är det när man springer på de bitarna av banan som delas med Vildmarksleden, dvs samma bitar som avverkades under BUM ett par veckor tidigare.
Loppet har mer skogsstig och mindre skogsväg än vad det lite större Risveden Terräng har. Och det känns något tuffare, kanske pga det. Jämförelsen är rättvis pga den snarlika banlängden. Och att bägge loppen är riktigt roliga och grymma arrangemang.

Som sagt så infann sig inte den riktiga löparglädjen eftersom kroppen och skallen var svag, men jag fick ändå uppleva ett riktigt gött lopp. Och att få se Dísa springa terrängmilen så långt in i graviditeten gjorde allt. Jag är riktigt imponerad. Och hoppas vi kan återkomma nästa år igen. För LV borde alla testa på. Och när urvalet är så stort i bansträckning, då finns inga ursäkter att inte prova på detta.

Från passet på jogg.se:
Datum / tid: 14 juni 2014 – 12:44
Träningstyp: Löpning – Tävling
Distans: 18 km
Tid: 1:31:52
Snitt: 5:06 min/km

/Anders

10,6km i härlig terräng

Dísa återkommer med sin text, men hennes blogginlägg inför och efter loppet hittar ni här!

Från passet på jogg.se:
Datum / tid: 14 juni 2014 – 13:00
Träningstyp: Löpning – Tävling
Distans: 10,86 km
Tid: 1:05:02
Snitt: 5:59 min/km

Relaterade poster

  • 67
    Dísa 2018 Risveden Terräng 18,6 km Plats: 24 av 66 damer Tid: 01:52:23 2017 Risveden Terräng 18,6 km Plats: 16 av 145 damer Tid: 01:44:10 2016 2015 Risveden Terräng 18,7 km Plats: 18 av ? damer (192 av ? totalt) Tid: 1:36:23.0 Lerum Vildmark 18,7 km Plats: 8 av 39 damer (62 av 154 totalt) Tid: 01:41:14 Borås…
    Tags: tid, plats, km
  • 51
    Borås Ultra Marathon - 87km terränglöpning mellan Göteborg och Borås. "Vem vill springa detta mer än jag?" - så löd tävlingsskaparens fråga inför BUM förra året. Då liksom nu var det en hel del som delade samma tanke. Iår var 120 löpare anmälda för start i Skatås för den långa…
    Tags: är, km, loppet