Risveden Terräng 2012


Datum / tid: 15 september 2012 – 14:00
Träningstyp: Löpning – Tävling
Distans: 17,7 km
Tid: 1:28:32
Snitt: 5:00 min/km

 

Har du läst om något av mina andra lopp så vet du kanske att jag till många delar har saxat mina minnen från vad jag skrev direkt efteråt på jogg.se. Undantaget sker inte här. Håll till godo för nedan följer vad jag skrev efter loppet.

Saxat från jogg.se:

Risveden Terräng – Sjövik

Risveden Terräng gpsrutt

Risveden Terräng gpsrutt

Jaha, årets löparhöjdpunkt! Sammanfattningsvis tänkte jag någon gång efter förra årets tävling att iår är jag nöjd om tiden stannar någonstans under 1:40. Det klarades av på den sista gemensamma provlöpningen, där Sara, Erik och 40 andra körde igenom. Tror vi hade 1:36. Och jag tänkte samtidigt att 2013 års RT skulle hamna nånstans under 1:30. Så, två flugor i en smäll idag då. Och jag är förvånad att jag sitter nu och är hur pigg som helst, både i ben och huvud.

Hursomhelst, bestämt sedan tidigare med löparpartner och vi körde på i bra fart i början, men jag tror någonstans efter 3-4 km började vi splitta på oss. Kollade bak med jämna mellanrum och såg Sara där och kände mig lugn att hon inte försvunnit. Efter väggen försvann vi från varandra. Tänkte ett tag stanna och vänta in, men ville samtidigt vidare så följde med strömmen. Väggen ja, jag sprang inte hela vägen idag utan gick sista, halva, biten.

I terrängbitarna var det inte bara geggigt, blött och halkigt, även rätt trångt där jag befann mig. Tog beslutet att inte hetsa mig fram utan låg bekvämt på rygg. Struntade till slut att springa snyggt förbi lerpölarna och plöjde rätt igenom. Barn på nytt!

Risveden terräng etapper

Risveden terräng etapper

Det får inte låta som en kraksig kaxik röst, men väl ute ur stig och lera och de avslutande km’rarna så var jag såpass pigg att säkert 25-30 löpare passerades, de första var det tåget jag legat och löpt med i terrängen, tack för hjälpen såklart och ursäkta. Även Rickard skymtade igen innan asfalten började, kom upp jämsides när vi korsade vägen mot majsfältet. Tänkte att ja vafan, vi går i mål sida vid sida, häftigt! Dock rann mina ben iväg och drog uppför den sista backen och tog några mer placeringar. Strax innan upploppet låg jag någon meter ifrån en kille, hörde speakern säga: får vi se en uppgörelse; en spurt? Och helvete vad jag mosade på. Blev en sekund snabbare än honom och hans ord vid målgången var: HELVETE OXÅ!

 

/Anders