Femte av tolv


En röd långsam trött kalendermåndag. Som arbetare får man snällt vara ledig och försöka försöka fördriva dagen på nåt sätt. Högsommarvärmen har kommit och halvstannat i nån vanlig sommarvärme och helt plötsligt har det gått lite bättre det senaste att springa lite längre, lite långsammare och med bättre höfter än under resten av året.

Statistiken ligger fortfarande på långt under minus. Nästa gång är vi halvvägs genom året. Det kommer nog inte se vidare bra ut för de tidigt uppsatta målen.

V18: 19,9km
V19: 29,9km
V20: 22,1km
V21: 20,4km
V22: 12,4km
Månadssumman: 104,7km
Totalt: 144,3km + 75,6km + 42,3 + 38,6 + 104,7 = 405,5
Årsprognos: 973,2km
Balans fågelvägen: -598,8km
Balans bilvägen: -1026,8km

Balans nytt mål på 1000km: -26,8km

Det finns väl några små positiva saker att plocka fram nu. Eftersom kroppen sätter stopp för att nå uppsatta mål från januari så finns det skäl att tro att det skall gå att komma i mål på minst 1000km iår. Jag fick väl se till att bli lite realist förra månaden och ta nytt sikte på något som faktiskt kan funka. Och nu efter fem månader in i året så är det målet väldigt uppnåbart! (Och där lärde vi oss ett nytt ord, tror jag)
Och även att det har gått bättre att springa det senaste som sagt. Sista veckan i maj som delar upp sig i juni blev första månaden sedan i januari som sträckan under veckan låg inom ramen för ”bilvägen”. Alltså en plus/minus noll-vecka för att klara 2000km på ett år.
Man kan med andra ord konstatera att juni började bra.
Funderar nu på något jag inte borde fundera på: Lerum Vildmark 19km. Jag borde inte fundera på det eftersom det egentligen är en självklarhet. Har man varit med på alla LV hittills är det väl klart jag ska vara med iår igen. Femte gången av fem möjliga. På lördag – ja då går tävlingen av stapeln. Rekommenderas varmt också!

Som vanligt:
Vi får se framöver, alltså!

/A

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *