Den första av tolv – januari


Den enkla förklaringen till rubriksättningen är att år 2016 har jag tänkt att gå ifrån att specifikt ha en löpföljetong. Det finns andra som gör det både bättre och/eller för mycket och visst fyller det en viss funktion med sådana avtryck i blogosfären.Som jag sagt i min ”löpårskrönika” (vilken inte är publicerad när jag skriver detta) så har jag efter att långsamt blivit bättre från artriten insett att jag kan sätta upp vissa mål. Ett av målen är det där konstanta man strävar efter som löpare, eller rättare sagt många strävar efter det. Att springa Sveriges längd på ett år. 1572km fågelvägen eller 2000km om man inte kan flyga. Omräknat är det per veckobasis 30,2km eller 38,4km om man dividerar med 52 (veckor).

Så där är vi. Att jag har tänkt att göra en liten sammanfattning månadsvis. Vips så har jag även 12 inlägg att göra i år. Minst alltså. Men det är mer än jag mäktat med under tiden det varit smärtlöp. Lite sotad motivation.

Så, halva februari avklarad och då undrar även jag hur januari såg ut.Ja bättre än jag trodde, och därav föddes ju även denna idé med sammanlagd mängd på ett år.
V1: 44,6km
V2: 49,1km
V3: 32,5km
V4: 18,1km
Totalt: 144,3km
Årsprognos: 1731,6km

Som tur är skriver jag, oftast, smått några rader efter varje pass på jogg och främst om orsaker om det passerat för många dagar mellan passen.Men januari var inte så många ”ursäkter” för missade pass. Är såklart nöjd med att kunna börja året med två veckor med mer mängd utan att få ont.Så, det finns faktiskt inte så mycket att säga. Mer än att vintern anlände till slut även här söderöver och repandet satte igång på allvar inför årets spelningar, ganska få än så länge men tre bokade på vinter/vårkanten. Och vid repningar blev det fleratalet transportrundor, ser ut ungefär: 5km, 1 timma repning, 10km. Blir en ganska bra träning av sådana pass!

Nåväl, januari blev ok. Med tanke på att jag siktar på den lägre längden (1572km) så är det egentligen den längre som är den jag vill uppnå! Men vi får se, februari, eller nuförtiden: vabruari, var inte helt ödmjuk mot kroppen, eller familjen för den delen.Det lär visas framåt mars. Där får jag börja en rejäl klättring i km’rarna återigen!

Vi ses/A

Relaterade poster

 • 86
  Ganska hektisk månad. Semester… Vilken blev väldigt bra med facit i hand. Fick ju till Gesundabergets ”bergsrunda” som grädden på moset. Och en hel del annat. Kanske kommer det mer om detta senare. Statistiken då? V26: 23,3km V27: 24,9km V28: 26,2km V29: 44,1km V30: 51,1km Månadssumman: 169,5km Totalt: 144,3km +…
  Tags: km, v, är
 • 77
  Borås Ultra Marathon - 87km terränglöpning mellan Göteborg och Borås. "Vem vill springa detta mer än jag?" - så löd tävlingsskaparens fråga inför BUM förra året. Då liksom nu var det en hel del som delade samma tanke. Iår var 120 löpare anmälda för start i Skatås för den långa…
  Tags: är, km
 • 72
  Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen,…
  Tags: är, år
 • 70
  Mars. Ja det nämnde jag i förra inlägget, andra av tolv, att det inte ser så lovande ut ens för mars månad. Satt då två veckor in och skrev om februari utan någon löpning eller hopp om livet. Nu sitter jag tre veckor, drygt, in i april och ska få…
  Tags: km, är, v

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *