Vart är vi på väg…?


vegvísir
På 10 poäng:
Vår resa startar med leriga skor, slitna kläder och lyckliga minnen. Vi lämnar en tid med höga förväntningar, uppsatta mål och svettiga linnen…

På 9 poäng:
Vi färdas  mot landskap med stormiga vindar, regntunga moln och mot ännu en höst, vi färdas in i mörkare tider, mot kyla och grådask, där värmeljusen små agerar oslagbar tröst….

På 8 poäng:
Med ingefära och vitlök, varma tröjor och tjockare skor, strider vi mot halsont och snuva liksom tröttsamt rinnande snor…

På 7 poäng:
Vart resan vår nu vidare går, det framtiden så småningom utvisa får. Men ett som är säkert, det är ju de’, att målet vårt nu är svårt att se…

På 6 poäng:
Så längre än så vi kommer ej nu, då målen ej är satta ju. Så vart vi skall färdas, vart vi skall nå det vet vi kanske först om en månad eller två…

Två viktiga lopp. De som förde oss samman. Oj vad ostigt det låter, men så är det faktiskt. Inget kan nog slå dessa lopp...men vart ska vi nu?

Två viktiga lopp. De som förde oss samman. Oj vad ostigt det låter, men så är det faktiskt. Inget kan nog slå dessa lopp…men vart ska vi nu?

Ja. Vart är vi på väg? Mot hösten ja, ingen tvekan om den saken, men sen?
Det slog mig redan någonstans efter BUM att jag saknade nya mål. Kanske var det därför jag trillade rakt ner i en svacka likaså? Lerum Vildmark och Risveden Terräng till trots, så var de ju mer kul upplevelser, än lopp där jag skulle kunna prestera något för egen sinnesfrids del. Om ni förstår hur jag menar?
Jag brukar ju ständigt tjata om att jag springer för att må bra och att löpningen rent av är något spirituellt i min lilla värld. Och nog är det till största delen så, men de där loppen, de där upplevelserna och den där känslan man får när man springer mot nya utmaningar eller klarar av uppsatta mål, den har jag insett är en bra mycket större del av hela än jag kanske tidigare trott!
När Anders häromdagen slängde ur sig en kommentar om ett mål han skulle uppnå (jag låter honom skriva om vad detta skulle kunna vara dock, ty han sade det lite skämtsamt men ändå med en viss allvarsamhet), kände jag att det var precis vad jag behövde likaså! Ett mål. Något att se fram emot. Träna inför. Sträva efter. Något som ger fjärilar i magen och som man drömmer både mardrömmar och fina drömmar om.

Tidigare har jag haft både stora och små mål; t ex att springa en viss distans/vecka eller lopp utomlands osv. Att springa en viss distans/vecka eller månad har jag redan nu i mitten av September insett att jag kan lägga på hyllan. En månad på dagis och två förkylningar med halsont, huvudvärk och feber redan avklarade…därav ingen regelbunden löpning. Dessutom blir det allt mörkare om kvällarna, när jag har tid och möjlighet att springa, och även om jag inte räds mörkret så sett så vet jag inte hur klokt det är att ge sig ut i skogarna här alldeles ensam och riskera att ramla utan att någon kan komma och hjälpa mig om så sker. Det får helt enkelt bli kortare underhålls-rundor på vardagar och längre på helger.

Lopp då? Jo, det är klart att det finns en massa lopp jag vill springa, inte minst BUM50 miles nästa år, Soteleden terrängmarathon 44 km eller Laugavegurinn igen…men, det hade varit kul med helt nya lopp och utmaningar också! Ekonomin och familjesituationen gör ju inte heller att man bara kan ge sig iväg och resa hur som helst.

Huvudmålet just NU blir således att leta efter nya mål…så, vart är vi på väg?

Relaterade poster

 • 60
  Ja, det är nog de facto så; jag har aldrig varit i så bra löparform, även om jag ens knappt vågar tänka det - än mindre uttala det högt! Jag har kanske inte mycket att komma med när man jämför med andra, men det är inte det som är grejen…
  Tags: är, ju
 • 60
  Namn: Hans Anders Malmström Ålder: Född -75 Yrke: Tekniker Klubb: uritf Jag har sprungit sedan…: Egentligen väldigt länge, men med olika fokus och mål, tyvärr ett par perioder utan löpning alls. Sedan 2008 har trenden varit stadigt uppåt med ingång till att börja springa i tävlingslopp under 2011. Varför löpning:…
  Tags: är, lopp
 • 58
  Med bara några dagar kvar till BUM50 Miles är det ju inte mer än rätt att grilla Anders lite! Så jag tänder grillen och eldar på med lite formfrågor! Jaha, så det är såhär du gör för att även få lite fart på min dåliga postningsfrekvens här? Smart :) (jag…
  Tags: är, lopp
 • 54
  Namn: Dísa Ástriðardóttir Åhman Ålder: Född 1983 Yrke: Leg Dietist Med Mag samt Apotekstekniker med receptbehörighet Klubb: U.R.I.T.F Jag har sprungit sedan...: Till och från sedan jag var liten. Började träna orientering redan på lågstadiet och friidrott i mellanstadiet och har sedan dess sprungit mer eller mindre kontinuerligt, dock olika distanser…
  Tags: är, lopp

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *