RT 2015 – ett par timmar till start


Fyra timmar till Risveden Terräng 2015…

Hur laddar man bäst upp? Särskilt när man sitter i en mjuk soffa med smått ont i den jobbiga höften som spökat med sin artrit i snart två år. Det är en fysisk åkomma som sakta blir bättre men som gärna visar sig lite titt som tätt vilket gör att humöret tar nya tag i bottenmörkret.
Jo, artriten – något jag många gånger tänkt ha en liten följetong av, men något som inte blir av. För hur roligt är det att följa en sarjad kropp, eller kroppsdel? Inget kul alls. Men den finns med som en liten följetong då och då i passen på jogg.se – fast jag försöker att inte nämna detta för mycket.

Just det, RT 2015 Jubileumsomgång. Min uppladdning inför detta löpmässigt är tyvärr inte alls som en uppladdning inför ett lopp bäst görs. Målbilden har varit kristallklar sedan informationen kom ut att det skulle delas ut en speciellt framtagen veteranmedalj för de femtiotal som dittills startat och kommit i mål alla tidigare fyra år. Så att inte klippa målsnöret skulle nog en hög feber sätta stopp för, inget annat. Det är en självklarhet att inte tänka rationellt när man kan uppbåda veteranstatus.
Lerum Vildmark, som är snarlik i både terräng och längd, såg jag lite som ett test för att se om kroppen klarade av det ens (men såklart också att jag ställt upp i det loppet samtliga starter). LV, som gick av stapeln i juni, klarade jag av men med smärta efter halva loppet. Och den längden, strax under milen, är den som varit mer eller mindre standard när jag underhållt löpträningen – för då har jag oftast inte ens känt av någon smärta alls. Så visst är jag redo för att få en riktig skittråkig avslutning av RT men som sagt – i mål ska jag bara. I lopprapporten får jag se till att skriva något om hur det gick. Och ja men visst, ännu en lopprapport. Jag har ju ett par att skriva några rader om. Så det är tur hösten börjar komma med två dagar pappaledighet fram till jul. Det kanske kan göra att jag får lite mer inspiration till att dela med mig av det jag kan, vill och bör!

Vi hörs imorgon igen!

Relaterade poster

  • 62
    Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen,…
    Tags: är, år
  • 53
    Borås Ultra Marathon - 87km terränglöpning mellan Göteborg och Borås. "Vem vill springa detta mer än jag?" - så löd tävlingsskaparens fråga inför BUM förra året. Då liksom nu var det en hel del som delade samma tanke. Iår var 120 löpare anmälda för start i Skatås för den långa…
    Tags: är, loppet

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *