Finding Traction 2


Klevsjöloft, Risveden.

Klevsjöloft, Risveden.

Lite inspiration såhär denna grådaskiga sommar: Finding Traction
En dokumentär om Nikki Kimballs försök att slå världsrekordet på den 273 miles (439,35 km !!!) långa leden genom Green Mountains i Vermont, USA. Snyggt, intressant, välgjort och inte minst inspirerande om Ultra-löpningens fram- och baksidor, om terränglöpning, mörker, mat, sömn (eller brist på den samme) och inte minst om lyckan och kärleken till löpningen! Gå in och kolla!

I övrigt så gick 2015 års upplaga av Laugavegurinn UM i helgen, som även i år vanns av Þorbergur Ingi Jónsson (som dessutom kommer från min morfars lilla hemby på östlandet, Neskaupstaður). Karln slog dessutom sitt eget rekord på den 55 km långa sträckan genom Islands inland på helt sjukt otroliga 3:59:13. Bästa dam blev Amerikanska Amber Ferreira 5:48:57. Inte illa det heller!

Klevsjöloft, Risveden

Klevsjöloft, Risveden

Själva spanar vi på en betydligt kortare, men ack så fager, sträcka om ca 1, 5 månad: Risveden terräng. På Anders födelsedag gjorde vi en liten utflykt till Klevsjöloft, den högsta punkten på banan, och njöt av utsikten. Den bilden skall jag ha kvar på näthinnan när jag kämpar mig uppför Väggen i september!

Hoppas att alla har en skön semester!

Klevsjöloft, Risveden

Klevsjöloft, Risveden


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Finding Traction