Symbolik, slump…eller man ser vad man vill se…


När jag 2011 sprang min första ultra – ”mitt lopp” – Laugavegurinn sken solen, vinden var knappt märkbar och utöver all aska, så var förhållandena perfekta. När Anders 2013 sprang sin första ultra – ”sitt lopp” – BUM45 km sken solen, skogen bjöd på sin finaste maj-skrud och förhållandena var som sig bör. När Anders 2014 skulle springa ”mitt lopp” öste regnet ner och dimman låg tät över Landmannalaugar, när jag nu skall springa ”Anders lopp” spår både yr.no och SMHI regn och ca 8°C i både Hindås och Borås (men å andra sidan…regnar det inte typ alltid i Borås haha???).

Anders medalj från 2013

Anders medalj från 2013

När vi var påväg till mina föräldrar, dagen innan BUM50 Miles förra året hittade jag en fyrklöver vid vägkanten. Vi tog med den och Anders hade den i sin ryggsäck alla 87 km från Skatås till Borås. När vi var ute och promenerade häromdagen, hittade Anders en hästsko, vi tog med den hem…men nej, jag skall inte springa med den på lördag hehe. Två omen om tur strax innan lopp dock.

Efter att Líf föddes skrev jag en RR om förlossningen; mitt 24-timmars ultra i Borås, mitt egna BUM 2014…och nu på lördag, nästan på dagen 9 månader efter Lífs födelse: BUM45 km! En förlösande, men kanske aningen kortare och mindre smärtsam upplevelse, hoppas jag haha!

…ja, kanske ser man vad man vill se, men om vi får lov att vara lite flummiga så är det ganska intressanta sammanträffanden! I och med att Anders tog sig i mål utan större problem där i maj 2013, så hoppas jag att jag skall göra det samma på lördag!

Rödbetor, nitrater, mums

Rödbetor, nitrater, mums

Något Anders pysslade med för ett år sedan, inför BUM50 miles, var att Nitrat-ladda. Jag gör det samma. Men inte med juice-centrifugen, utan genom att äta och dricka mer nitrater än jag brukar.
Det finns mycket att skriva om nitrater och träning, men min favoritblogg bland löparbloggar har redan gjort det så fint, så jag rekommenderar er att gå in och läsa mer på hjärnfysik istället!
Som vegan äter man ju redan en hel del nitratrik mat som det är. Skillnaden just nu är att jag sedan i måndags (utöver att vara mer noga med maten över lag…slappar gärna till det annars hehe) dricker rödbetsjuice på morgonen (skall öka mängden från och med i morgon), äter rödbetor till lunch och middag i olika former samt har spenat, kål, rädisor och vanliga sallader till maten både frukost och lunch + en kvällssallad…men mest för att det är så gött. Orsaken att jag inte kör på ren rödbetsjuice från centrifugen är att jag har problem med magen som det är och får ta det lite lugnt med den.

Annars är det inför-lopp-vecka-löpning enligt RFP som gäller. Tråkigt, men samtidigt bra att varva ner och att ha något att följa så att man slipper tänka själv hehe!
Rödbetsjuice

Relaterade poster

  • 67
    Varför springa så långt för? Varför inte, svarar jag då. Vi stöter på, beroende på när under året, otaliga tips och peppande artiklar såsom "spring ditt bästa marathon" i anslutning till Stockholm Marathon, eller "Så tar du dig igenom din första halvmara" när det är dags att träna inför ett…
    Tags: är, ultra

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *