Talande tystnad…


…råder…men det behöver man kanske inte ens skriva?
Dock börjar små viskningar höras, så som avlägsna väsen från de underjordiska, och tystnaden kommer snart att övergå i ett kaotiskt sorl och tjatter som sakta men säkert lär byggas upp till vårskirk ackompanjerade av fågelkvitter och vårflodens vilda sorl.

Förlåt…jag kunde inte låta bli. Det rann liksom över. Det finns en orsak att jag inte blev vare sig poet eller författare…(no more comments).

Det kryper inom hela mig och behovet att skriva, skapa, spela, måla och inte minst SPRINGA är enormt. Troligen skriver Anders under på det samma. Eller ja, det vet jag att han gör. Efter ett par kaotiska veckor med flytt, stök och stånk så kommer det dock snart äntligen börja infinna sig någon form av vardag igen. Vi är nu på plats i vårt nya boende (där vi, på tal om längtan efter att skapa, håller på att inreda ett helt rum för musik, sömnad, måleri mm), snön och vintern kom tillslut och nya marker hägrar, oupptäckta stigar väntar; äntligen går vi in i SEN. Det efterlängtade sen. Fast, skall sanningen fram så kommer man troligen alltid att leva i en längtan efter sen, ty utan drömmar om framtiden stannar man ju. Men just nu vill vi ha just detta sen, det som vi längtat efter sedan vi flyttade in i mögelhuset och bara ville därifrån.

Vad detta sen skall innehålla är bl a mer strukturerad löpning, rehab-träning och stretch. För egen del minns jag inte ens när jag sprang senast. Sena kvällar, en extremt mammig liten Líf som plötsligt vill äta om nätterna igen (+ dålig sömn av andra orsaker likaså) och kaotiskt runtomkring rent allmänt är förklaringen. Kanske en viss uppgivenhet också…lite ”skit samma”. Sömnbrist, flyttkaos, mörker och kyla piggar ju sällan upp precis. Inte mig i alla fall.

Imorgon har vi sovit här i vårt nya hem i 2 veckor. Líf har hunnit fylla 5 månader och firat med att smaka smörgåsrån och mosad potatis, palsternacka och sötpotatis (med stort intresse). Anders har turfat och jag och Líf har promenerat runtomkring i vårar nya hood.
Nu börjar SEN.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *