Påpälsat

Frustration


Frustration är en psykologisk term som avser den besvikelse som någon känner när vägen till ett eftersträvat mål hindras, skriver ordboken.
Frustration är den känsla som nu fyller min kropp, skriver jag.

Det kom lite frost tillslut

Det kom lite frost tillslut

För någon dryg vecka sedan gladde jag mig i tanken över att jag troligen skulle möta en ganska så frisk höst och vinter – för ovanlighetens skull! *Alla tar hänsyn till att det finns en baby hemma och avvaktar således med att komma på besök om de är sjuka. Jag har inte åkt kollektivt en endaste gång sedan jag slutade jobba tror jag och undviker således de pesthärdar som annars brukar florera på pendeln till Göteborg eller på 7:ans spårvagn mellan Centralen och Sahlgrenska. Jag träffar inte patienter som ”egentligen vabbar idag, men jag tänkte att jag ville komma ändå…med mitt snoriga barn”. Vi undviker alla ställen med stora folksamlingar så som Ullared och IKEA, Allum eller andra varuhus och är ute nästan varje dag och andas frisk luft.
Men som ni förstår av överskriften…så finns det ett ”men”.
Ni kan ju alla gissa vem som sitter här och snorar och har en ömmande hals. Sedan snart en vecka tillbaka.
Frustrationen ligger främst i att jag är livrädd att smitta Líf! Hon är ju beroende av både närhet och mat från mig, vill helst inte ligga själv i sin säng om dagarna utan sussar bara i mammas famn, och vill inte ligga i vagnen när vi är ute, utan bäras nära, nära i sjalen…
Frustrationen ligger dock även i att inte kunna springa – precis när man kommit igång, fått upp lite distanser och tempon och kände att det började flyta på så där gött igen!!!

Påpälsat

Påpälsat

Nåja…fullt fokus på att bli frisk nu. Huset…eller är det kanske jag (???) haha…stinker av vitlök, ingefära, citron och halstabletter, händerna tvättas ideligen och mun och näsa täcks för när vi är ute på våra korta små promenader. Lilla Líf har *peppar peppar* klarat sig än så länge liksom sin pappa och smittokällan har jag nog lokaliserat. Utifrån den lokaliseringen, så kan jag ju bara uppmana alla som skall hälsa på småbarn att respektera det, som ändå de flesta gör: gå inte hem till någon med bebis hemma om du är sjuk själv eller har snoriga ungar!!!!!!!! >:C
*Nästan

/dísa

Ps…för övrigt så tycker jag att det är SJUKT att Jonas Buud helt otroliga prestation i Qatar inte får mer uppmärksamhet i media. Jag skulle kunna skriva ett sådär långt och irriterat inlägg om hur otroligt ointressant det, i mina ögon i alla fall, är med golf och curling mm som det snackas om hela tiden, samt om hur kommersiellt styrt hela sportrapporteringen är av och i media, men jag låter nog bli. Att springa 100 km i den värmen på ca 6 tim och 30 min, utan att leva på sponsorpengar från ”högre makter” och således träna när man kan, är bra mycket mer idrottslig prestation än ********** (för att inte såra några stackars känslor där ute gällande vad som är sport och inte)!!! HEJA JONAS BUUD! DU ÄR GRYM!!!

Frostbitet

Frostbitet

 

 

Relaterade poster

 • 100
  ...har nu gått sedan livet förändrades totalt. Från att ha varit mer död än levande i så många år började något plötsligt glöda inombords i samband med att jag träffade Anders, för att sedan bryta ut i full brand när vi den 1 september 2014 fick vår fina dotter Líf! Ja, ni får ursäkta den…
  Tags: är
 • 100
  Nemo… Det är lätt att fastna i sanningen. Att bli kvar där utan möjlighet att ta sig loss. Att falla tillbaka i dess kyla famn, låta sig omslutas av hennes raka och ärliga ord och att förbittras över att man inte lyckas blunda för de samme. Det är lätt att…
  Tags: är
 • 100
  Att "allt händer på en gång", upplever vi nog alla titt som tätt...och visst är det ofta så, oavsett om det handlar om trevliga eller mindre trevliga ting i livet. Just nu är det väldigt mycket så i vår familj sedan vi - bokstavligt talat - blev med hus över…
  Tags: är
 • 100
  Då jag gissar att många av er som läser detta är löpare, och kanske speciellt långdistanslöpare, så tror jag att ni alla vid något tillfälle har fått problem med mage-tarm under ett pass eller ett lopp och att runner's diarrhea är ett välkänt begrepp, oavsett om man råkat ur för…
  Tags: är

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *