Bäckenstödsbälte

Bäckenstödsbälte


I morgon går vi in i graviditetsvecka 25 och inom mig växer det så det knakar. Lilltrollet har fullt upp med att gymnastisera och mamma försöker köra på så gott hon kan likaså.

Bäckenstödsbälte

Bäckenstödsbälte

Hittills har det gått bra, även om det går långsamt och emellanåt kan kännas tungt. Dock är det först nu i veckan som själva magen har börjat kännas obekvämt skumpig. Tidigare i veckan fick jag ont i bukväggen, som om jag verkligen kände hur musklerna går isär, det liksom ”stramar”, i och med att magen guppar så mycket upp och ner när man springer.
Efter lite googlande och efterfrågan om tips i forumet på jogg.se samt tips från en kollega så införskaffade jag ett bäckenstödsbälte i torsdags. Bältet är ju egentligen främst ämnat åt foglossningsbesvär, men väl värt att prova ändå tyckte jag!
Bältet kostade runt 335 kr och går att tvätta. Det finns i olika storlekar, men går att justera i varje storlek.

Bäckenstödsbälte

Bäckenstödsbälte

Jag har nu testat att springa med det under 3 dagar (lite olika distanser) och tycker helt klart att det både avlastar och gör löpningen mer bekväm!
Jag var något orolig att det skulle trycka på för hårt på tarmar och blåsa samt bli för varmt, men det gäller bara att inte spänna det för hårt från början (det skall ju inte sitta jättelöst, men heller inte så hårt att det känns obehagligt eller gör ont) och trots allt det nu rått sommarvärme i ett par dagar, så har jag inte svettats mer än vanligt.
Spänner man det för hårt, är det lätt att justera när man springer (eller om man stannar till någon minut…vilket kanske är att föredra 😉 ) och blir det för varmt så är det lätt att plocka av och bära med sig i handen då det inte väger något.

Således kommer jag att springa vidare med mitt bälte så länge det går!
Jag har satt upp ett litet mål för mig själv som går ut på att springa ca >30 km/vecka hela maj (dvs hela trimester 2) ut. Två veckor kvar. Får se om det går att uppnå! 😉 Med bältet känns det mer möjligt i alla fall.

Fortsättning följer…

/dísa

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *