Inspiration – från soffan till New York till Grönland!


.:)O(:.

Initialt får man ju önska er alla en trevlig walpurgisnacht en dag som denna! 🙂

Jag hoppas att långledighet stundar för de flesta och att fler än jag och Anders ägnar helgen åt lite löparäventyr i Bovallstrand, eller någon annanstans i landet!

 

Idag tog jag mig en liten lunchpromenad i de vackra Änggårdsbergen med min kollega Sus. Hon är en inspiration som heter duga och det är helt klart till stor del tack vare henne som jag verkligen kom igång att springa ordentligt igen (efter en tids svacka) runt 2008-09 när vi arbetade på samma mottagning. Hon har gjort en rejäl resa i sitt liv, inte minst de senaste åren, där hon gick från att vara relativt inaktiv till att sätta upp målet att ta sig igenom New York Marathon. Ja, det är nästan så att jag kanske skulle be henne skriva ett litet gästinlägg om sin resa – ty det är minst sagt en utmaning att lägga om såväl kost- som motionsvanor och sätta upp ett så stort mål!

Men i mål kom hon i New York och springer och tränar gör hon än!

 

Under resans gång har vi sprungit lopp tillsammans (inte minst mitt första Lidingölopp för några år sedan), läst Idrottsnutrition i Umeå (=åkt nattåg från Göteborg till Umeå, från Umeå till Stockholm för att trötta och åksjuka av den gungiga vagnen springa Lidingölopp nr 2 tillsammans, bott i vegankollektiv och pyttesmå studentrum utan dusch, kök och annat, flugit arla flyg och haft det hur gött som helst haha), pratat och diskuterat löpning och allt (liksom väldigt mycket annat) däromkring!

 

GreenlandI år hade jag mer än gärna hängt på henne och vår kära vän CJ till Grönland för att springa The Polar Circle Marathon, men priset låg lite i överkant för min del när detta började planeras, och med tanke på att loppet går av stapeln i oktober, så hade jag ändå inte kunnat hänga på med tanke på att lilltrollet då blott är någon månad gammal! 😉

 

Men, jag skall be både Sus och CJ sammanfatta och skriva gästinlägg här på bloggen om denna resa och något år skall jag och Anders också ta oss dit och/eller till Svalbard för att springa Svalbard Turn!

…jag skall bra se till att bli lite rik först… 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *